Ontspanning en inspiratie is belangrijk voor goed personeelsmanagement. Misschien helpen we u met wat luchtige humor en geven we u "food for thougt" met wat citaten en spreuken.

HUMOR

Werknemers op tijd 
Zegt de ene ondernemer tegen de andere: "Waarom zijn jouw medewerkers altijd op tijd?" "Heel eenvoudig! 30 medewerkers en slechts 20 parkeerplaatsen!" 

Uit een conference van Herman Finkers
Tekst uit sollicitatiebrief: 
"Graag solliciteer ik naar de functie van algeheel directeur van uw bedrijf. Ik denk dat ik over de juiste kwaliteiten beschik om deze functie te vervullen. Ik verwacht u dan ook morgen op mijn kantoor." 

Werken in garage 
Garagehouder geeft enkele nog onervaren monteurs onderricht. 'En dan nu de volgende oefening: het schudden van het hoofd na het openen van de motorkap. 

Werken in de haven 
Sam komt Moos tegen. Zegt Sam tegen Moos: `He Moos, wat zie jij er slecht uit.` Zegt Moos: `Ja vind je het gek. Werk in de haven, sjouwen, om vijf uur beginnen, om drie uur weer thuis...` Vraagt Sam: `Goh Moos, hoe lang doe je dat al?` Zegt Moos: `Ik moet maandag beginnen.` 

Ontslag wegens ziekte 
U wordt ontslagen om gezondheidsredenen, zegt de directeur. - Maar ik ben toch niet ziek?! - Dat klopt, maar u maakt mij ziek! 

Werken bij overheid 
Tijdens een sollicitatiegesprek vraagt personeelsfunctionaris aan kandidaat: "Tel eens tot 10." Deze antwoordt: "1,3,5,7,9,2,4,6,8,10." "Waar heb je hiervoor gewerkt?" "Bij de post. Ik telde altijd de oneven nummers en dan de even..." "Ik denk dat je niet de geschikte man voor ons bedrijf bent.." 
De volgende kandidaat komt binnen en de vraag is of deze wel gewoon tot 10 kan tellen. Antwoordt: "Tuurlijk, 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1" "Wat een rare manier van tellen, hoe is dat zo ontstaan?" Kandidaat: "Ik werkte ooit bij NASA, en van hoog naar laag tellen is voor mij makkelijker dan andersom." Ook deze kandidaat mag zijn jas aandoen... 

De derde kandidaat komt binnen en telt zonder problemen van 1 tot 10. "Jou moet ik hebben in ons bedrijf. Trouwens waar heb je gewerkt?" "Ik werkte bij de overheid." zegt de kandidaat. "Mooi zo, daar heb je dus fatsoenlijk tellen geleerd. Dan weet je vast ook wat er na de 10 komt?" de kandidaat, met heel veel trots: "Tuurlijk, ....boer, dame, koning, aas....."

 
CITATEN

- Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken. (Jan-Willem Koppers, Manager Dell) 

- Bedek de vleugels van een vogel met goud en hij zal zich niet meer in de lucht kunnen verheffen. (Confusius) 

- Lang nadat de prijs vergeten is, wordt kwaliteit nog herinnerd. (Familieleus Gucci) 

- De enige plaats waar succes voor werk komt, is het woordenboek. (Vidal Sassoon) 

- Behandel iemand zoals hij is, en hij zal blijven zoals hij is. Benader iemand zoals hij zou kunnen zijn, en hij wordt wie hij zou moeten zijn. (Goethe) 

- Als je niet weet waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders. (Dr. L. J. Peter, geb. 1919, Canadees opleider) 

- Begin met goede mensen, stel de regels vast, communiceer met je personeel, motiveer hen en beloon hen. Als je al die dingen goed doet, kan het niet fout gaan. (Lee Iacocca, geb. 1924, Chrysler Corporation) 

- De grootste fout die een baas kan maken, is niet te zeggen: 'Goed gedaan'. (John Ashcroft, geb. 1948, oud-voorzitter Coloroll) 

- De man die de mogelijkheid ontzegd wordt tot het nemen van belangrijke beslissingen, gaat de beslissingen die hij wel mag nemen als belangrijk zien. Hij wordt pietluttig over archiveren, over ramen die open of dicht moeten zijn en zal waarschijnlijk twee of drie verschillend gekleurde pennen gebruiken. (Professor C. Northcote Parkinson 1909-1993) 

- Doe alleen maar zaken met mensen van wie je weet dat hun woord evenveel waard is als een geschreven contract. Maak niettemin altijd een contract. (Gary Knight) 

- Grote firma s zijn geslaagde kleine firma's. (Robert Townsend)


SPREUKEN

- Elk probleem heeft een oplossing, als er geen oplossing is dan is het geen probleem maar een feit. 

- Kritiek ontvangen, is gratis advies om jezelf te verbeteren. 

- Een zwakke manager gedraagt zich als een bruistablet: hij wordt pas actief als alles is opgelost. 

- Je moet mensen niet beoordelen op hun fouten, maar beoordelen op het vermogen hoe ze leren van hun fouten. 

- Als je hart niet bij je werk is, dan werk je ook nooit hard! 

- Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt. 

- Als je wilt dat je troepen met een andere snelheid marcheren dan moet je vooruit lopen en de trom slaan, en niet de troepen slaan.

Deel deze pagina